Jeg trenger noe å se frem til, gjør du?!

  • 19.01.2017 kl. 14:28

De aller fleste har noe de ser frem til, noe som skal ferdigstilles, et resultat. Kanskje en ferie man skal reise på, en stor avtale som skal signeres, en operasjon man vil ha overstått.

I jobb er vi vant med å bli målt på mye av det vi gjør. Heldigvis er den amerikanske metoden for måling av de ansatte på vei bort igjen etter et kortere opphold i et mindretall utenlandske selskap i Norge. Nemlig bedrifter som gir sine ansatte karakterer. I personalmapper rundtomkring ligger det kanskje et notat på om du er «need» to have eller «nice» to have, er du en 2?er eller 6?er? Hvis selskapet skal omstrukturere, har du tenkt på hvilken kategori du faller i? Jeg kjenner at denne form for ledelseskultur gir meg en bismak i munnen. Heldigvis er det ikke veldig mange som har slike ordninger i dag. De aller fleste ansatte blir målt gjennom mål som er satt i fellesskap med nærmeste leder og som gjør at man strekker seg det lille ekstra.

Et mål-som du er motivert for å nå, hjelper deg til å fokusere din energi på oppgaver som gir mening og den styrer din motivasjon. DU skal strekke deg, du skal vokse og du skal synes at oppgavene dine gir deg noe tilbake. Bedriftens primære mål er å oppnå resultater, men det klarer den ikke uten motiverte ansatte. Veien til resultater er kortest, hvis arbeidstaker og arbeidsgiver sammen setter målene for den enkelte og skaper motivasjon for arbeidsoppgavene.

Og for all del, er du leder kommuniserer med dine ansatte, la de ta del i hva som er teamet eller avdelingens mål. Skap motivasjon og eierskap!.

På den private fronten så er det kanskje en eksamen som skal ferdigstilles, ett hus som skal stå innflytningsklart eller en ferie man skal reise på. Alle disse tingene er med på å gi oss noe i hverdagen, noe å se frem til. Selv om man ikke alltid gleder seg til selve eksamensdagen, gleder man seg til sluttresultatet og sluttproduktet. Så da er mitt spørsmål til deg, er du en som sluttfører?! Setter du deg mål på trening eller i hva enn det måtte være du bruker tiden på? Tar du regi i eget liv?

Personlig tror jeg at man kan bli lykkeligere av og ha noe å se frem til, noe å glede seg til. Husk, det trenger ikke være de store milepælene, det kan være de små tingene i hverdagen.

Sett deg mål ? se frem til noe ?kun DU kan skap din egen hverdag!

Selv ser jeg frem til en langhelg i Alicante om noen uker, med late dager og forhåpentligvis sol og ikke snø som i dag :-)

????? ? ???? http://espana-live.com/park-la-mata.html ??????? ?????????? ?? ???? ????
Las Duñas de La Mata. Bildet er lånt fra www.espania-live.com, 
 

1 Kommentar

Oddbjørg

19.01.2017 kl. 21:24
Bra skrevet!

Ta gjerne en tur innom bloggen min!<33

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits