Hva sa du egenlig?

  • 22.01.2017 kl. 12:21

Hvor flink er du er du til å legge fra deg det du driver med og fokusere på de som søker din oppmerksomhet? 

Fler og fler har med seg telefonen når de spiser lunsj og veksler mellom å kommunisere med andre rundt seg og se hva nyheter eller sportsresultater har gitt den siste timen. Er du en som lytter aktivt eller er du en som lytter med halvt øre?

Ved flere anledninger har jeg stått igjen med et vondt stikk i mangen, når datteren min spør om hjelp til lesker og jeg hjelper henne mens jeg sjekker mail på telefonen. Heldigvis er min 8 åring ikke redd for å be meg legge bort telefonen. Men ikke alle sier fra, tar du ansvar for dine handlinger?

Eller hvor mange ganger har jeg ikke vært ute med venninner eller kollegaer og vi er mer opptatt av bildet vi nettopp postet i sosiale medier, enn å snakke med hverandre. Vi ønsker å følge med på det som skjer i den digitale verden, men burde vi ikke stoppe opp og ta vare på det vi opplever underveis?

Så hvor flink er du til å lytte til hva andre sier? Jeg vet at jeg med hånden på hjerte kan si at jeg har avbrutt mange mennesker oppigjennom årene fordi man brenner for temaet man snakker om. Og noen ganger skal en diskusjon være slik. Men alt er avhengig av budskapet og hvem man snakker med. Noen gagner må man avbryte for at man i det heletatt skal få avsluttet en samtale eller at man skal få sagt noe I det hele tatt. Men som jeg sa; tid og sted. Det er ikke alltid slik at den som skriker høyest, er den alle husker hva har sagt.

Som leder og kollega er det slik at hvis noen spør om man har et par minutter og man svarer ja. Legg bort det du jobber med, den mailen du skrev på, kan vente de minuttene du nettopp lovet bort. Ha respekt for de som ønsker tiden din til å diskutere og prate om noe som er viktig for han/henne.

For all del, ikke gjør følgende; si at du BARE skal skrive ferdig mailen mens de kan fortsette å snakke og samtidig nevner at du kan gjøre to ting på en gang. Du lytter ikke aktivt til denne personen! Det finnes tre former for lytting; Indre lytting, fokusert lytting og ikke verbal lytting.  Å lytte betyr ikke at man ikke skal stille spørsmål, men la de var enkle, ikke overta samtalen(det handler ikke alltid om deg).                                                                                       Det finnes ikke noe mer irriterende enn en person som ser på klokken, nærmeste nødutgang eller sjekker mail mens du sitter og snakker om noe som er viktig for deg.

Tenk over dette neste gang du snakker med barna, partneren eller kollegaer, lytter du med hele deg eller et halvt øre?

Så her er noen tips på veien;

  • Følg med på det som blir sagt
  • Vis med kroppsspråk at du føler med
  • Sjekk at du forstår det som blir kommunisert, still enkle kontroll spørsmål
  • Ikke avbryt personen, vis respekt

Jeg har erfaring med at dette fungerer både ovenfor barna, partner og på jobb. Men jeg kan ikke love deg at dette vil fungere på hjemmefronten selv om man introduserer det ovenfor sin parter, noen har bare rett og slett ikke fokus på rett sted:-)

Riktig God søndag!


Bildet er lånt av http://ihaskid.com/

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits