STORT EGO

  • 29.01.2017 kl. 12:29Hvorfor snakker vi kvinner oss ned, der menn snakker seg opp og frem. Hva er det som gjør at det er så stor forskjell på kvinner og menn når man vurderer egne ferdigheter og  kvalifikasjoner.

Gjennom samtaler med andre kvinner, mannlige kollegaer og egen erfaring fra gjennomføring av intervjuer. Har jeg i det siste stilt spørsmål rundt kvinners manglende evne til å snakke seg selv opp.

Mange kvinner resignerer når de leser stillingsannonser, de velger og ikke søke på stillinger nettopp fordi de selv ikke mener at de fyller kravene i annonsen. Mens en mann vil se på annonsen med helt andre øyne, de ser på muligheter og vurderer dit hen at de har hatt tilsvarende oppgaver tidligere. De kan også tenke at dette klarer jeg, selv om jeg ikke har hatt tilsvarende oppgaver.

Den største forskjellen møter man i intervjuer, hvis kvinner får spørsmål om hvordan de håndterer arbeidsoppgaver de tidligere ikke har utført eller jobbet lite med. Kvinner skal alltid være så forbanna ærlige, og det er også slik vi svarer; For å være ærlig så har jeg ikke jobbet med dette tidligere, men jeg lærer fort og tilegner meg raskt kunnskap og erfaring. Mens en mann ville svart; DETTE ER IKKE NOE PROBLEM, DETTE KAN JEG eller jeg har erfaring fra tilsvarende oppgaver. Hva skal til for at vi kvinner begynner snakke egne ferdigheter opp og ikke ned. Og hvorfor er det så stor forskjell på menn og kvinner?

Jeg tror ikke selvinnsikt eller mannens tro på egne ferdigheter, utelukkende er svaret eller?

Charlie on the beach with women around
Licensed from: CartoonResource / yayimages.com


 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits