Et liv på speed!

  • 01.02.2017 kl. 23:13

Multitasking Woman Opening Door
(Licensed from: Creatista / yayimages.com)

Leste for en kort tid tilbake en artikkel som Haddy N'Jie hadde skrevet i Dagbladet, om behovet for alltid være tilgjengelig. Denne artikkelen fikk meg til å tenke på hvor mye tid jeg bruker på pc, telefon og nettbrett i løpet av en dag. Jeg er alltid tilgjengelig, uansett hvilken tid på døgnet det skulle være. Og ikke nok med det, men jammen så forventes det at jeg svarer også. Eller er det bare jeg som tror at det?

Multitasking er noe de aller fleste av oss må håndtere i hverdagen og noen takler det nok bedre enn andre. For min del har jeg måttet erkjennelsen at jeg ikke alltid kan være tilgjengelig. I en travel hverdag med to små barn som skal kjøres til skole, barnehage, ulike aktiviteter, min egen karriere og ønsket om å få tid til å trene, lage mat, interesse for interiør, lese en god bok, kvalitetstid med familie og venner. Har det gått litt over "stokk og stein". Og den eneste som sitter igjen utslitt - er meg. Derfor har jeg lært å sette meg noen begrensninger. De aller fleste begrensningene har jeg satt privat, ok - så ble det ikke ryddet av rett etter middagen, det kan vente til kvelden. Og noen ganger kan ikke barna trene tre ganger i uken, vi gjør noe sammen i stedet. For det er jo det jeg ønsker mest av alt, altså kvalitetstid med familien.

Hva gjelder jobb, tror jeg det mest befriende for mange er mailfrie søndager. Ved å innføre noe slik, vil ikke de ansatte føle seg presset til å være tilgjengelige eller jobbe i helgene, selv om vi i ledelsen gjør det. Egen atferdsendring, jeg trenger ikke sjekke mailen hvert tiende minutt. Og i den grad det er mulig, legge fra meg jobb når jeg drar fra jobben i hvert fall noen ganger. Noe som nesten aldri går!

Sist sommeren var den første hvor jeg har klart å legge bort jobben på ferien, med det så mener jeg egentlig at jeg kun sjekket mail en gang om dagen. Det er ulempen med jobbmail på telefonen, samtidig ligger en del ansvar i å være leder. Har man noen gang helt ferie?!

Det har blitt slik at alle forventer at man er på de ulike sosiale mediene, ikke bare som en del av jobben. Men barnas aktiviteter, innbydelser til bursdager, ja selv barnas foreldremøter på skolen blir kommunisert i grupper på Facebook. Så det stadige behovet for å være tilgjengelig forfølger en, selv om man begrenser et området.......kryper det innpå andre steder.

Hvem har størst forventninger til meg? Sannheten er at hvis jeg ikke har svart i løpet av forholdsvis kort tid, lurer avsender da på hvorfor det tar så lang tid med responsen? Spesielt i de tilfeller hvor de kan se at jeg har åpnet meldingen, men ikke respondert. Hva tenker jeg selv i de tilfeller, skrev jeg noe galt? Formulerte jeg meg ikke korrekt? Det er faktisk slik at vi setter veldig høye forventninger til tilgjengelighet. Og når dette ikke innfris, settes negative tanker i gang.

Til syvende og sist er det dessverre jeg selv som stiller de høyeste kravene til hva JEG skal rekke over og ha tid til i hverdagen.

Noe å tenke på i en hektisk uke! Er du en av de som en eller annen gang har stått og bakt kake kl. 0100 til en barnebursdag.....

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits