Bruk de ressursene du har!

  • 14.02.2017 kl. 13:57

Jeg har flere ganger i ulik form skrevet om kompetanse heving og hvorvidt du ser dine medarbeidere. Veldig ofte henter vi inn mennesker utenfra som skal motivere oss eller gi oss større forståelse. Og for all del, det er bra fra tid til annen med «friskt blod» som kan fortelle oss noe nytt. Det er gøy og interessant akkurat den dagen, men så glemmer man så lett når alt er over. Derfor er det viktig at motivasjon, team building og kompetanseheving er relatert til de arbeidsoppgavene man til daglig gjør. På den måten kan man ta med seg noe nytt tilbake til arbeidsoppgavene. Som, en enklere måte å utføre oppgavene på, utvide sin egen horisont eller en ny giv for jobbhverdagen.

Når det er snakk om kompetanse som er relatert i arbeidsoppgavene våre, sitter den beste kompetansen i menneskene rundt oss. Altså de vi jobber med til daglig. Hvordan kan vi dra nytte av dette utover de arbeidsoppgavene de til daglig gjør? Her er noen tips

  •        Kjenn dine medarbeidere, på denne måten kan du kartlegge hva de er gode på og hva de liker
  •        Utviklingsplan for hver av medarbeiderne, hvilke mål har de for sitt arbeid og sin karriere


(Foto:Julie prinsessen av Frogner) Fra venstre adm. direktør, studentene og undertegnede

Som tidligere nevnt hadde vi en kongress på starten av året. Tidligere år har vi hentet profesjonelle konferansierer og underholdning utenfra, men i år valgte vi gå en annen vi. Vi brukte interne ressurser som både konferansierer og på fagtema, noen av de var underholdning i seg selv også...tihi. Så hvordan kom vi frem til bruk av disse menneskene? Det er som regel slik at noen mennesker er mer ekstroverte enn andre og har lyst til å by litt på seg selv. Jeg faller definitivt i den kategorien, men bare til en viss grad. Fra jeg var liten jente har elsket å stå på senen eller foran kamera, uavhengig av om det har vært gjennom teater, sang eller fortelle en vits (som jeg forøvrig ikke kan noen av nå i voksen alder). Og det føler jeg i hvert fall selv, at jeg har klart å overfør med meg i arbeidslivet. Det å få stå foran noen og formidle et budskap, slik at de kan bli halvparten så engasjert som meg. Dette gir meg en enormt glede og slik tror jeg mange har det. Finn ut hvem som besitter denne egenskapen og bruk den på en positiv måte. En annen måte å bruke tilgjengelige ressurser på er som vi gjorde her; Vi inngikk i desember et samarbeid med hotellinjen på Høyskolen Kristiania, hvor studentene som ble valgt ut i forkant fikk en oppgave de skulle jobbe med og presentere foran alle på kongressen. Du kan lese mer om denne flotte gjengen og hvordan de fikk være med på denne reisen sammen med oss HER i en artikkel fra hotellmagasinet.

Vi høres plutselig! 

 

#karriere #medarbeidere #studenter #høyskolen #kongress #motivasjon #inspirasjon #leder #hotell #ressurser

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits