Regi i eget liv

  • 17.02.2017 kl. 14:14

Har du noen gang kjent på at du ikke vet helt når arbeidsdagen slutter og hverdagslivet tar over?

For mange er arbeidet en livsstil!

For eksempel de som har blogging som arbeid. Er de alltid på jobb, klarer de noen gang ta et avbrekk? Jeg vet at for enkelte slutter ikke arbeidsdagen når de går hjem, de tar arbeidet med seg. Enten i form av at de jobber videre når de kommer rett hjem eller etter at barna har lagt seg. I en travel hverdag er det vanskelig å få tiden til å strekke til alt man ønsker å gjøre. Klarer du sette av tid til det du har lyst til og tar du regi i eget liv?

Sett at man deler opp livet i fire sfærer;

  1. Arbeid
  2. Familie (familie, ektefelle & de aller nærmeste relasjonene)
  3. Fritid (aktiviteter vi brenner for eks. trening)
  4. Utvikling (eks. kompetanseheving, etterutdanning og personlig utvikling)

Hvordan ser dette ut hos deg og hvordan fordeler du tiden din på disse sfærene?
Jeg kan fortelle at det for kort tid siden så det slik ut hos meg??..

Ingen ideelt situasjon da familie og arbeid gikk så tett på hverandre. De spiste også opp fritiden!

Jeg måtte se nærmere på hvem som stilte krav til meg i hverdagen..

  •             Familie
  •             Arbeidsgiver
  •             Venner

Det er lett å føle seg skviset når man føler krav fra alle rundt seg. Jeg innså at for å lykkes måtte jeg sette krav til meg selv. Hvor mye skal jeg trene i løpet av uken? Hvor mye kvalitetstid skal jeg ha med barna som ikke innebærer kun kjøring til aktiviteter eller lage matpakker? Hvor mye tid skal jeg bruke på arbeid utover arbeidstiden? Jeg har hele livet trent mye og plutselig så finner jeg ikke tid og hvis jeg har tid, har jeg ingen energi. Når skal jeg trene?!

For min egen del fant jeg ut at jeg brukte alt for mye tid på arbeid etter arbeidstid. At man noen dager innimellom tar med seg arbeid hjem, er helt greit. Men jeg gjorde det konsekvent hver eneste dag. Arbeidssfæren spiste seg inn på de andre sfærene i livet mitt. Jeg kunne sitte å jobbe mens barna spiste middag eller gjorde lekser. Når jeg aller helst skulle sove, lå jeg og tenkte på arbeidssituasjoner. Jeg elsker jobben min, den gir meg utrolig mye. Og jeg er heldig som har mange dyktige kollegaer.

Men hadde jeg ikke tatt egne grep, kunne jeg worst case endt opp i en stress situasjon. Da hadde alle andres krav blitt opplevd som støy. Det viktigste er at man tar grep over sin egen situasjon, før den tar grep over deg.

For å få tid til de tingene vi har lyst til og er viktige for oss, må vi nedprioritere noe annet. 

original_url: 6ADD308F-4F4F-46AA-A126-82ADB7540FB6

 

Riktig god helg!

 

 

 

#jobb #arbeid #hverdagslivet #ledelse #stress #livet #regi #psykiskhelse

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits