Enkle tiltak fra arbeidsgiver for å bedre miljø og motivasjon

  • 12.04.2017 kl. 14:56

Refreshment After Training
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Ved flere anledninger har jeg skrevet om motivasjon. Denne gangen tenkte jeg skrive noe om hvordan man bygger indre motivasjon hos sine medarbeidere. Fler og fler organisasjoner går skrittet lengre for å motivere sine ansatte. Så kan man sikkert spørre seg, om arbeidsoppgavene i seg selv ikke er motivasjon nok.

Uavhengig av arbeidsoppgaver blir det viktig for enhver ansatt å finne ut hva er det som gjør at mine oppgaver er interessante for meg. Føler jeg autonomi på arbeidsplassen, har jeg arbeidsoppgaver jeg kan strekke meg etter. Er jeg med på å sette egne mål? Gir jeg meg selv belønning når jeg har gjennomført arbeidsoppgaver. Da tenker jeg nødvendigvis ikke i form av penger, for dette har vist seg gjennom forskning og egentlig ha lite effekt over lengre tid.  Men det kan være selvskryt eller at man går å kjøper seg en god kopp kaffe eller noe annet.

Utover å hjelpe de ansatte til å motivere seg selv, hva kan arbeidsgiver gjøre?

Google har ved flere anledninger blitt kåret til det beste stedet å jobbe i USA og det var kanskje litt overraskende at Airbnb havnet øverst på listen i 2016, da det var deres første driftsår. Det som går igjen på listen fra 2016 er at selskapene som er kåret til de beste stedene å jobbe i USA , er selskaper som stiller store krav til leveranse. Men de lar sine medarbeidere styre egen hverdag. De har tilpasset rammene slik at de ansatte kan jobbe i ulike settinger, de har cafeer på arbeidsplasser, trening, utradisjonelle arbeidsstasjoner hvor man kan bevege seg rundt og la kreativiteten vokse. Veldig ofte ser man at IT og selskaper som jobber med digitale plattformer kommer høyt ut på de beste stedene å arbeide uavhengig av land.

I Sverige ser man at så mange som 86 % av ansatte får støtte til trening fra arbeidsgiver. Mange norske bedrifter gir også støtte til trening, men andelen er betraktelig lavere enn våre svenske naboer. En årsak til dette er at det i Sverige er skattefritt å sponse sine ansatte med trening, mens det er det ikke i Norge. Så en endring i skatteloven hadde vært å foretrekke for mange arbeidsgivere.

Uavhengig av skatte eller ikke, er det ikke i alles interesse at de ansatte er motiverte og har god helse. Så hvorfor ikke tilrettelegge trening i arbeidstiden? Enten ved at man har eget treningssted på arbeidsplassen og de ansatte får avspasere mot trening. Massasje er også et gode som flere arbeidsplasser har startet med, hvor de ansatte i arbeidstiden får behandling av en terapeut som kommer til arbeidsplassen. Dette er rett og slett en investering i de ansatte, at ikke flere har tenkt på dette er skremmende. Denne type goder bidrar til god helse og forebygge skader. En vinn & vinn situasjon, som skaper motiverte ansatte. Jeg er fult klar over at det ikke passer i alle stillinger og arbeidsplasser at man løper av sted i arbeidstiden for å trene, men allikevel kan arbeidsgiver bidra på andre områder.  

Hva bidrar din arbeidsgiver med for å skape det lille ekstra på arbeidsplassen?

 

 

#motiavasjon #trening # bidra #miljø #arbeidsgiver #google #arbeidsplass #bestplacetowork #helse #skatt #massasje

2 Kommentarer

12.04.2017 kl. 15:02
Skjekk ut bloggen min for irl problemer;)

Nora Piscopo

12.04.2017 kl. 18:49
Så fint innlegg! Ha en fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits