Sommerferie, tid for refleksjon!

  • 04.07.2017 kl. 08:00 

Veldig mange har sett frem til sommer og ferie, noen har til og med gledet seg til et avbrekk fra jobben. Betydningen av sommerferie kan være forskjellig fra person til person, for eksempel maling av hytta/hus, reise til et annet land eller til et spesielt sted i det vakre landet vi bor i. Eller rett og slett bare et avbrekket fra hverdagsstresset og jaget etter å få mest mulig presset inn i hverdagen. Og ikke minst, lengre periode med fri fra arbeidsplassen.

Selv har jeg for første gang på mange år en lang sommerferie i Spania med samboer og barn, noe som gir meg tid til å reflektere over litt mer enn om vi skal på stranden eller til bassenget.....hehe. Sommeren gir meg tid til å tenke på det som kommer når ferien er over og hverdagen igjen innhenter meg.  Og ikke minst, lade batteriene til en  høst med mange spennende prosjekter og reiser. Hvilke personlige mål skal jeg sette meg for høsten og hva vil jeg ha oppnådd når vi trer inn i 2018?                                                                                                                                                                                                                        

Sette seg mål, små som store, er noe alle kan gjøre uavhengig av om man ønsker omprioriteringer i hverdagen, forbedre den fysiske formen(trene eller gå turer), akademiske eller arbeidsrelatert.  

Kanskje ønsker du nye utfordringer på arbeidsplassen? Ta en prat med din nærmeste lederen, spør om din kompetanse kan brukes andre steder i organisasjonen eller om det finnes oppgaver du kan bistå med slik at du får andre utfordringer. Vi vet av erfaring at variasjon i arbeidsoppgavene og nye oppgaver KAN være med på å bidrar til økt motivasjon. Trenger du mer faglig påfyll? Hør med arbeidsgiver om det er rom for at du kan ta et kurs som er relatert til de arbeidsoppgavene du har eller om det er rom for hospitering i andre avdelinger. Man kan også på egenhånd melde seg opp til kurs eller studier ved siden av arbeidet og på den måten få nye faglige kompetanse og inspirasjon. Dog bør ikke dette gå utover dine daglige arbeidsoppgaver.

Løping er en lidenskap jeg har og et av mine små mål er å gjennomføre neste halvmaraton jeg skal løpe i september på bedre tid enn det jeg har fra før av. Rett og slett sette ny personlig rekord. Derfor brukes sommerferien til å løpe nesten hver morgen før barna våkner. Man blir jo ikke bedre hvis man ikke trener og repeterer, slik er det med alle ting vi gjør i livet. Jeg har satt meg arbeidsrelaterte mål, så vel som andre personlige mål.

Jeg har det siste året studert ved siden av jobb og når jeg startet studiet, var målet og bestå eksamener. Men etter hvert som jeg så hva studiene ga meg både privat og i arbeidssammenheng, økte ønsket om å prestere bedre. Altså målsetningen min endret seg underveis! Og jeg endte med en A på eksamen, noe som beviser at motivasjon og repetisjon gir god avkastning. Jeg har tidligere skrevet om motivasjon, kan leses her.

Jeg vil utfordre deg til å sette av litt tid i ferien til å reflektere over hva DU kan gjøre for deg selv, slik at du er motivert til å gå i gang etter sommeren. Hva tenker du nå som det første halve året er unnagjort og hva vil du ta med deg inn i siste del av året? Hva skal du oppnå og hva skal du nedprioritere?

Før i tiden ble jeg trist når sommeren gikk mot hell og man skulle tilbake på jobb etter sommeren, slik er det heldigvis lenge siden jeg har følt.                          

Nå nyter jeg ferien maksimalt, «lever her og nå» og er supermotivert til å ta fatt på arbeidshverdagen når tiden er inne.

Frem til da, riktig god sommer til dere alle sammen!

 

 

 

 

 

 

 

#sommer #ferie #spania #motivasjon #refleksjon #arbeidsplass #arbeidsgiver #jobb #indremotivasjon #høst #mål #herognå #halvmaraton #løping #trening #studier #kurs

2 Kommentarer

Trude

07.07.2017 kl. 09:13
Jeg leser bloggen din, men kommenterer aldri, ikke før nå. Kjekt å lese, og kjekt å høre om halvmaraton-målet. You go:-)

Renate Lindmark

07.07.2017 kl. 12:11
Trude: Hei! Så hyggelig å høre at du leser bloggen min, det setter jeg pris på. Mål er viktig og jeg lader opp gjennom sommeren slik at jeg er klar til start i halvmaraton, Oslo Maraton og muligens New Jersey Maraton i september. :-)

Skriv en ny kommentar

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits