Sommerferie, tid for refleksjon!

  • 04.07.2017 kl. 08:00 

Veldig mange har sett frem til sommer og ferie, noen har til og med gledet seg til et avbrekk fra jobben. Betydningen av sommerferie kan være forskjellig fra person til person, for eksempel maling av hytta/hus, reise til et annet land eller til et spesielt sted i det vakre landet vi bor i. Eller rett og slett bare et avbrekket fra hverdagsstresset og jaget etter å få mest mulig presset inn i hverdagen. Og ikke minst, lengre periode med fri fra arbeidsplassen.

Selv har jeg for første gang på mange år en lang sommerferie i Spania med samboer og barn, noe som gir meg tid til å reflektere over litt mer enn om vi skal på stranden eller til bassenget.....hehe. Sommeren gir meg tid til å tenke på det som kommer når ferien er over og hverdagen igjen innhenter meg.  Og ikke minst, lade batteriene til en  høst med mange spennende prosjekter og reiser. Hvilke personlige mål skal jeg sette meg for høsten og hva vil jeg ha oppnådd når vi trer inn i 2018?                                                                                                                                                                                                                        

Sette seg mål, små som store, er noe alle kan gjøre uavhengig av om man ønsker omprioriteringer i hverdagen, forbedre den fysiske formen(trene eller gå turer), akademiske eller arbeidsrelatert.  

Kanskje ønsker du nye utfordringer på arbeidsplassen? Ta en prat med din nærmeste lederen, spør om din kompetanse kan brukes andre steder i organisasjonen eller om det finnes oppgaver du kan bistå med slik at du får andre utfordringer. Vi vet av erfaring at variasjon i arbeidsoppgavene og nye oppgaver KAN være med på å bidrar til økt motivasjon. Trenger du mer faglig påfyll? Hør med arbeidsgiver om det er rom for at du kan ta et kurs som er relatert til de arbeidsoppgavene du har eller om det er rom for hospitering i andre avdelinger. Man kan også på egenhånd melde seg opp til kurs eller studier ved siden av arbeidet og på den måten få nye faglige kompetanse og inspirasjon. Dog bør ikke dette gå utover dine daglige arbeidsoppgaver.

Løping er en lidenskap jeg har og et av mine små mål er å gjennomføre neste halvmaraton jeg skal løpe i september på bedre tid enn det jeg har fra før av. Rett og slett sette ny personlig rekord. Derfor brukes sommerferien til å løpe nesten hver morgen før barna våkner. Man blir jo ikke bedre hvis man ikke trener og repeterer, slik er det med alle ting vi gjør i livet. Jeg har satt meg arbeidsrelaterte mål, så vel som andre personlige mål.

Jeg har det siste året studert ved siden av jobb og når jeg startet studiet, var målet og bestå eksamener. Men etter hvert som jeg så hva studiene ga meg både privat og i arbeidssammenheng, økte ønsket om å prestere bedre. Altså målsetningen min endret seg underveis! Og jeg endte med en A på eksamen, noe som beviser at motivasjon og repetisjon gir god avkastning. Jeg har tidligere skrevet om motivasjon, kan leses her.

Jeg vil utfordre deg til å sette av litt tid i ferien til å reflektere over hva DU kan gjøre for deg selv, slik at du er motivert til å gå i gang etter sommeren. Hva tenker du nå som det første halve året er unnagjort og hva vil du ta med deg inn i siste del av året? Hva skal du oppnå og hva skal du nedprioritere?

Før i tiden ble jeg trist når sommeren gikk mot hell og man skulle tilbake på jobb etter sommeren, slik er det heldigvis lenge siden jeg har følt.                          

Nå nyter jeg ferien maksimalt, «lever her og nå» og er supermotivert til å ta fatt på arbeidshverdagen når tiden er inne.

Frem til da, riktig god sommer til dere alle sammen!

 

 

 

 

 

 

 

#sommer #ferie #spania #motivasjon #refleksjon #arbeidsplass #arbeidsgiver #jobb #indremotivasjon #høst #mål #herognå #halvmaraton #løping #trening #studier #kurs

What a week - København, Aalborg, Oslo & Helsinki!

  • 13.03.2017 kl. 13:19

BRgv9U7B5R4
Den siste uken har jeg vært på reisefot 6 av 7 dager. Skulle gjerne sagt at det var en ukes ferie, men denne gangen har det vært en god blanding av business og pleasure. Forrige søndag reiste jeg som noen kanskje allerede har fått med seg til København for salgssamling med verdens beste selgere. Det var mye faglig godt innhold, kreative oppgaver og hyggelig samvær. Vi har i First & Tribe vært igjennom store omstruktureringer det siste året og derfor var det veldig godt at alle var samlet. Alle dro fra samlingen med stort pågangsmot og klare for nok et år med fantastiske resultater.

Når det er sagt, så har jeg lært å kjenne gjengen på en helt ny måte. Vi jobbet med kreative oppgaver, interessant å se utviklingen man har igjennom en slik prosess fra man jobber på egenhånd til kreativt gruppe arbeid. Det var virkelig noen gode idéer som kom frem den kvelden forslagene skulle presenteres. Om de er gjennomførbare er noe helt annet, men at de har latt seg lede av den kreative prosessen viser at oppgavene fungerte.

Fra København gikk turen til Aalborg hvor jeg bodde på vårt hotell som ligger perfekt plassert nede på bryggen, perfekt sted for en løpetur om morgningen. Turen fra Aalborg og hjem til Oslo er ikke å anbefale hvis du har litt flyskrekk. Til det vil jeg si; the fastest way is not always the safest way......haha  Det er selvsagt helt trygt å fly denne ruten, ikke tvil på det. Har man flyskrekk, tenk at pilotene også skal hjem til noen. De vil derfor alltid velge de sikreste løsningene! 12 seters propellfly med god service!
En dag hjemme og på kontret før jeg fikk reise på overraskelsestur. Hadde fått instruksjoner om og pakke ymse for deretter møte til et visst klokkeslett på flyplassen. Det var ikke før vi sto foran gaten at jeg forsto hvor vi skulle på tur. Min første tur til Helsinki og det var ikke det eneste det var første gang for på denne turen. Jeg fikk se IFK spille playoff kamp, Ishockey. Mange deilige matopplevelser som jeg på det varmeste vil anbefale hvis du skal til Helsinki. Restaurantene Gaijin og OlO er en reise i matveien. Gaijin i nord Asiatiske smaker, mens OlO fokuserer på kortreiste matvarer og er virkelig en kulinarisk opplevelse.
BReCdyLB6l9
        Bildet er fra Gaijin Raventola - Fusion food

Når du først har tatt turen til Helsinki vil jeg også anbefale en tur innom sky baren til Clarion sitt hotell som nylig åpnet. Bortsett fra at fasaden er overraskende lik Scandic sitt nye hotell i Lillestrøm var Prosecco og utsikten fantastisk! For deg som liker shopping; det er sjeldent jeg har funnet så mange shopping alternativer sentrert på et sted. Beklager København, men dette er noe dere ikke kan konkurrere med! 

Jeg ble overrasket over at det var så stor andel som hadde dyre merke klær, vesker og sko. I Oslo og Danmark har aldri dette opptatt meg på samme måte, man ser noen i ny og ne. Men i Finland var det så stor andel som gikk med Gucci, Luis Vuitton, Mulburry, Burberry og Bvlgari, det ble så mange at jeg nesten ble perpleks. Derfor var det morsomt å stå på Lillestrøm stasjon mandag morgen og se at fokuset her ute på landet er litt annerledes....hehe 

Selv om det hadde vært en helt fantastisk uke, var det godt å komme hjem søndags kveld for å plante seg i sofaen resten av kvelden med en god Netflix serie og litt snacks. Mandag morgen var det en ny uke & nye muligheter!

 

Vi høres plutselig!

 

 

 

 

#business #travel #plesure #københavn #aalborg #helsinki #danmark #finland #jobb #reise #jobbreise #kreativitet #shopping #ishockey #drinker #prosecco

Et liv på speed!

  • 01.02.2017 kl. 23:13

Multitasking Woman Opening Door
(Licensed from: Creatista / yayimages.com)

Leste for en kort tid tilbake en artikkel som Haddy N'Jie hadde skrevet i Dagbladet, om behovet for alltid være tilgjengelig. Denne artikkelen fikk meg til å tenke på hvor mye tid jeg bruker på pc, telefon og nettbrett i løpet av en dag. Jeg er alltid tilgjengelig, uansett hvilken tid på døgnet det skulle være. Og ikke nok med det, men jammen så forventes det at jeg svarer også. Eller er det bare jeg som tror at det?

Multitasking er noe de aller fleste av oss må håndtere i hverdagen og noen takler det nok bedre enn andre. For min del har jeg måttet erkjennelsen at jeg ikke alltid kan være tilgjengelig. I en travel hverdag med to små barn som skal kjøres til skole, barnehage, ulike aktiviteter, min egen karriere og ønsket om å få tid til å trene, lage mat, interesse for interiør, lese en god bok, kvalitetstid med familie og venner. Har det gått litt over "stokk og stein". Og den eneste som sitter igjen utslitt - er meg. Derfor har jeg lært å sette meg noen begrensninger. De aller fleste begrensningene har jeg satt privat, ok - så ble det ikke ryddet av rett etter middagen, det kan vente til kvelden. Og noen ganger kan ikke barna trene tre ganger i uken, vi gjør noe sammen i stedet. For det er jo det jeg ønsker mest av alt, altså kvalitetstid med familien.

Hva gjelder jobb, tror jeg det mest befriende for mange er mailfrie søndager. Ved å innføre noe slik, vil ikke de ansatte føle seg presset til å være tilgjengelige eller jobbe i helgene, selv om vi i ledelsen gjør det. Egen atferdsendring, jeg trenger ikke sjekke mailen hvert tiende minutt. Og i den grad det er mulig, legge fra meg jobb når jeg drar fra jobben i hvert fall noen ganger. Noe som nesten aldri går!

Sist sommeren var den første hvor jeg har klart å legge bort jobben på ferien, med det så mener jeg egentlig at jeg kun sjekket mail en gang om dagen. Det er ulempen med jobbmail på telefonen, samtidig ligger en del ansvar i å være leder. Har man noen gang helt ferie?!

Det har blitt slik at alle forventer at man er på de ulike sosiale mediene, ikke bare som en del av jobben. Men barnas aktiviteter, innbydelser til bursdager, ja selv barnas foreldremøter på skolen blir kommunisert i grupper på Facebook. Så det stadige behovet for å være tilgjengelig forfølger en, selv om man begrenser et området.......kryper det innpå andre steder.

Hvem har størst forventninger til meg? Sannheten er at hvis jeg ikke har svart i løpet av forholdsvis kort tid, lurer avsender da på hvorfor det tar så lang tid med responsen? Spesielt i de tilfeller hvor de kan se at jeg har åpnet meldingen, men ikke respondert. Hva tenker jeg selv i de tilfeller, skrev jeg noe galt? Formulerte jeg meg ikke korrekt? Det er faktisk slik at vi setter veldig høye forventninger til tilgjengelighet. Og når dette ikke innfris, settes negative tanker i gang.

Til syvende og sist er det dessverre jeg selv som stiller de høyeste kravene til hva JEG skal rekke over og ha tid til i hverdagen.

Noe å tenke på i en hektisk uke! Er du en av de som en eller annen gang har stått og bakt kake kl. 0100 til en barnebursdag.....

Dress to Impress!

  • 24.01.2017 kl. 11:26

Jeg elsker kjoler, glitter, pomp & prakt.

Nå er det slik at de fleste vennene mine er gifte, derfor ingen store anledninger til å kle seg i ekstravagante kjoler. Men en gang i året har vi kongress med jobben(First Hotels) og derunder også gallamiddag. Like mye som jeg er glad i det faglige innholdet disse dagene, under kongressen. Ser jeg også frem til glitter og stas på kvelden. Jeg bruker litt tid i forkant av en slik kongress på å finne kjolen jeg ønsker ha på meg. Her er en sneak peak fra Kongressen i Stockholm 2017, jeg elsker utsmykningene på kjolen og den bare ryggen.

Men den beste opplevelsen er å få være sammen med mange flotte menn og kvinner. Jeg blir så glad når jeg ser hva alle har på seg.                          

Gleder meg allerede til neste anledning.

Fashion Photographer
Meg og presidenten Stephen Meinich-Bache før gallamiddagen (Foto: Julie Prinsessen av Frogner)
 

Fashion Photographer
Her sammen med konfransier Tony Bak og vinner av Sales performance of the Year, Mikael Glas.​                                                                                  

(Foto: Julie Prinsessen av Frogner)

Elsker ryggen på kjolen, den satt perfekt!

Jeg trenger noe å se frem til, gjør du?!

  • 19.01.2017 kl. 14:28

De aller fleste har noe de ser frem til, noe som skal ferdigstilles, et resultat. Kanskje en ferie man skal reise på, en stor avtale som skal signeres, en operasjon man vil ha overstått.

I jobb er vi vant med å bli målt på mye av det vi gjør. Heldigvis er den amerikanske metoden for måling av de ansatte på vei bort igjen etter et kortere opphold i et mindretall utenlandske selskap i Norge. Nemlig bedrifter som gir sine ansatte karakterer. I personalmapper rundtomkring ligger det kanskje et notat på om du er «need» to have eller «nice» to have, er du en 2?er eller 6?er? Hvis selskapet skal omstrukturere, har du tenkt på hvilken kategori du faller i? Jeg kjenner at denne form for ledelseskultur gir meg en bismak i munnen. Heldigvis er det ikke veldig mange som har slike ordninger i dag. De aller fleste ansatte blir målt gjennom mål som er satt i fellesskap med nærmeste leder og som gjør at man strekker seg det lille ekstra.

Et mål-som du er motivert for å nå, hjelper deg til å fokusere din energi på oppgaver som gir mening og den styrer din motivasjon. DU skal strekke deg, du skal vokse og du skal synes at oppgavene dine gir deg noe tilbake. Bedriftens primære mål er å oppnå resultater, men det klarer den ikke uten motiverte ansatte. Veien til resultater er kortest, hvis arbeidstaker og arbeidsgiver sammen setter målene for den enkelte og skaper motivasjon for arbeidsoppgavene.

Og for all del, er du leder kommuniserer med dine ansatte, la de ta del i hva som er teamet eller avdelingens mål. Skap motivasjon og eierskap!.

På den private fronten så er det kanskje en eksamen som skal ferdigstilles, ett hus som skal stå innflytningsklart eller en ferie man skal reise på. Alle disse tingene er med på å gi oss noe i hverdagen, noe å se frem til. Selv om man ikke alltid gleder seg til selve eksamensdagen, gleder man seg til sluttresultatet og sluttproduktet. Så da er mitt spørsmål til deg, er du en som sluttfører?! Setter du deg mål på trening eller i hva enn det måtte være du bruker tiden på? Tar du regi i eget liv?

Personlig tror jeg at man kan bli lykkeligere av og ha noe å se frem til, noe å glede seg til. Husk, det trenger ikke være de store milepælene, det kan være de små tingene i hverdagen.

Sett deg mål ? se frem til noe ?kun DU kan skap din egen hverdag!

Selv ser jeg frem til en langhelg i Alicante om noen uker, med late dager og forhåpentligvis sol og ikke snø som i dag :-)

????? ? ???? http://espana-live.com/park-la-mata.html ??????? ?????????? ?? ???? ????
Las Duñas de La Mata. Bildet er lånt fra www.espania-live.com, 
 

Oslos kuleste hotell!

  • 12.01.2017 kl. 16:50

BPK1iCfglNJ
 
En smule innhabil, men First Hotel Grims Grenka er virkelig Oslos kuleste hotell!  Mange av dere har sikkert hørt om Q-Lounge, den kuleste takterrassen. Håper vi kan gjenta suksessen fra i fjor, hvor Sverre Vedal og Thomas Solhaug lagde liv hele sessongen. 
Her skal jeg tibringe kvelden etter en tur på Grand Travel Awards, hvor First Hotels er nominert til to priser.
  • Årets hotellkjede i Norge
  • Årets hotellkjede i Norde

To be continued.........

Om meg

  • 11.01.2017 kl. 20:55

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø                                          

Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg så lenge jeg kan huske og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans, se Linkedin https://no.linkedin.com/in/renate-lindmark-35330b25 for mer informasjon om min bakgrunn.

Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. 

Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit.

Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

 

 

 

Renate Lindmark

I en alder av 37 år har jeg bestemt meg for å starte en blogg. Jeg har egentlig aldri hatt hverken tid eller veldig lyst til å blogge tidligere, men etter en joke på jobben, tok jeg gutta "på ordet". Jeg starter en blogg med et navn de har funnet på. Nå er det vel slik at frue er litt oppbrukt, but here we go! Jeg heter Renate Lindmark og er 37 år fra Rælingen, like utenfor Oslo. Jeg har to flotte døtre, en engel og er samboer med verdens heldigste mann...høhø Bruker mye av tiden min på familien, trening og arbeid. Er over middels interessert i ledelse og resultater. Har jobbet med salg i hele min karriere og har de tre siste årene hatt ansvar for salg i Tribe Hotels som er en del av First Hotels familien. Før den tid har jeg bakgrunn fra finans. Når jeg ikke reiser til hotellene vi har i Norge, Danmark, Sverige og Island. Elsker jeg lange ferier i varme strøk. Jeg har bodd noen år i Spania og prater derfor flytende spansk, noe jeg har hatt mye glede av i ettertid. Etter både å ha vært landeveissyklist og basketballspiller i mine yngre dager. Er trening er noe jeg bruker en god del tid på, dessverre klarer jeg ikke alltid være 100% på dette området. Det blir en god del løpeturer i løpet av året, en aktivitet jeg deler med min samboer. Et par løp i løpet av året håper jeg å få til. Og ikke minst noen turer til helsestudio, men jeg er ingen fanatiker. Også har jeg innsett at kroppen min ikke ser ut som jeg er 20 år og det er helt greit. Jeg kommer mest til å blogge om karriere, mote og trening. Klær er noe jeg bruker både penger og tid på, derfor vil dette være en naturlig del av bloggen.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no